Locuință cuprinsă de incendiu

Joi, 25 Februarie 2016Călărași

Locuinta cuprinsa de incendiu | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale de capacitate mărită, timp de aproximativ trei ore.

La locul intervenției s-au deplasat un echipaj de prim ajutor SMURD și două echipaje S.A.J. Călărași, care au acordat îngrijiri în cazul a patru persoane intoxicate cu monoxid de carbon (fum) și prezentau atac de panică.

Marţi, 16 februarie a.c., orele 20:38, trei echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, în cartierul Mircea Vodă, pe strada Macului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând Vasilicăi P.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperișului locuinţei, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, existând risc de extindere la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate. Pompierii au evacuat din bucătăria locuinței și o butelie GPL, care prezenta risc de explozie, fiind înlăturat rapid acest pericol.

Locuinta cuprinsa de incendiu | imaginea 2 Patru persoane: Vasilica P. (femeie în vârstă de 77 de ani), Ionel P. (bărbat în vârstă de 54 de ani), Bianca D.(fetiță în vârstă de 13 ani) și Mina P.(femeie în vârstă de 52 de ani) au suferit atac de panică și s-au intoxicat ușor cu monoxid de carbon (fum), aceștia primind îngrijiri din partea paramedicilor SMURD și a echipajelor S.A.J. Călărași sosite la locul incendiului.

Aceștia nu au suferit arsuri sau alte traumatisme, erau în afara oricărui pericol, însă au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență pentru investigații mai amănunțite, cu excepția unei femei în vârstă de 52 de ani, Mina P., care a refuzat transportul la spital, rămânând la locul intervenției.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de capacitate mărită și una de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coșului de evacuare a fumului, deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile.

Locuinta cuprinsa de incendiu | imaginea 3 În urma incendiului au ars: acoperișul casei, pe o suprafaţă de circa 150 de metri pătraţi, elemente de mobilier, aparatură electronică și electrocasnică, materiale textile, tâmplărie din lemn, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 50.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 350.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.