Autocisternă cu GPL lovită de un tren

Joi, 24 Martie 2016București

Autocisterna cu GPL lovita de un tren | imaginea 1 În dimineața zilei de miercuri, 23 martie a.c. a avut loc un accident în localitatea Dimieni din județul Ilfov, produs între un tren de călători și o autocisternă cu GPL. Ca urmare a impactului, autocisterna s-a răsturnat pe lateral.

S-au luat măsuri urgente pentru extragerea conducătorului auto, pentru îndepărtarea bornelor de alimentare de la bateria autocisternei, balizare și îndepărtarea din zona expusă riscului.

În garnitura de tren se aflau aproximativ 100 de călători care au fost examinați din punct de vedere medical. La spitalele Universitar de Urgenta ELIAS și Clinic de Urgenta Floreasca au fost transportate trei victime: conducătorul autocisternei, mecanicul conductor și un călător din tren.

A fost trimisă o altă locomotiva care sa conducă garnitura de tren și să elibereze calea ferata. Din motive de siguranță, operațiunea se va desfășura după ce se va realiza transvazarea lichidului GPL din cisterna răsturnată într-o altă cisternă. La locul evenimentului, autospeciala CBRN a realizat o evaluare a concentrației de gaz din aer și nu au fost constatate valori periculoase.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.