Incendiu la un autotren în Vama Siret

Luni, 28 Martie 2016Suceava

Incendiu la un autotren in Vama Siret | imaginea 1 Miercuri, 23 martie a.c., pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren încărcat cu saci de cărbuni, înmatriculat în Ucraina, care tranzita Vama Siret şi se afla în zona neutră dintre România şi Ucraina.

La sosirea echipajelor, ardeau mocnit cărbunii depozitaţi în saci de plastic, stivuiţi în vagonul autotrenului, cu degajare mare de fum şi căldură, existând pericolul de propagare la întreaga încărcătură şi la capul tractor.

Salvatorii au trecut la localizarea şi lichidarea incendiului, concomitent cu îndepărtarea persoanelor din zona de risc şi descărcarea sacilor cu cărbuni. Incendiul a fost lichidat la ora 04:50.

Au ars circa 50 de saci de cărbuni şi s-au degradat alţi 20 de saci, precum şi podeaua vagonului, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost autoaprinderea cărbunelui, în contact cu apa şi oxigenul, pe timpul transportului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat autotrenul şi aproximativ 2.000 de saci de cărbuni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.