Locuință cuprinsă de un incendiu violent

Joi, 17 Martie 2016Suceava

Locuinta cuprinsa de un incendiu violent | imaginea 1 Marţi, 15 martie a.c., pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa, au intervenit cu 5 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, aparţinând lui B.M., din satul Bănceşti, comuna Muşeniţa.

La sosirea echipajelor, ardea violent casa de locuit, construită din lemn, existând pericolul de propagare la un autoturism, o anexă gospodărească şi la locuinţa învecinată. În interiorul casei, pompierii militari au găsit proprietarul, căzut pe podea, fără semne vitale. Din păcate, pentru viaţa bărbatului în vârstă de 67 de ani, nu s-a mai putut face nimic, declarându-se decesul.

Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza materialelor combustibile din componenţa construcţiei locuinţei, dar şi a celor aflate în interior. De asemenea, salvatorii au evacuat nu mai puţin de trei butelii, care puteau exploda în orice clipă. Acestea au fost duse şi răcite într-o zonă sigură, îndepărtându-se pericolul.

Au ars astereala acoperişului, din lemn şi şindrilă, pe 100 de metri pătraţi, diferite materiale depozitate în pod, aproximativ 15 metri pătraţi din planşeul casei, pereţii pe 10 metri pătraţi şi alte bunuri. Flăcările au degradat planşeul pe 100 de metri pătraţi, pereţii pe 15 metri pătraţi, duşumeaua pe 5 metri pătraţi şi învelitoarea din tablă a acoperişului pe 100 de metri pătraţi. De asemenea, căldura radiată a afectat, parţial, vopseaua şi elemente din plastic de la autoturismul parcat în curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură, la care pompierii militari au găsit uşiţa deschisă. Au fost salvate autoturismul, anexa gospodărească şi locuinţa învecinată.

La ora transmiterii comunicatului (10:30), militarii încă lucrau pentru lichidarea ultimelor focare şi înlăturarea efectelor negative.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.