Biserică în flăcări

Miercuri, 06 Aprilie 2016Suceava
Sursa Foto: Doru Clipa

Foto: Doru Clipa În dimineața zilei de marți, 5 aprilie a.c., ora 0:33 militarii Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Milişăuţi şi Volovăţ, au intervenit cu 8 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Biserica cu hramul „Sf. Dumitru”, din comuna Burla.

La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperişul şi interiorul bisericii, existând pericolul de propagare la prăznicar, clopotniţă, dar şi la două gospodării învecinate. Biserica era construită din lemn, cu învelitoare din tablă şi pereţii izolaţi cu polistiren, ceea ce a favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:00. Au ars acoperişul şi pereţii bisericii, pe o suprafaţă de aproximativ 450 de metri pătraţi. Au mai ars obiecte de mobilier, tâmplărie din PVC, obiecte bisericeşti, arhiva şi biblioteca parohiei.

Flăcările au degradat învelitoarea din tablă, instalaţia electrică, instalaţia de sonorizare, aparatură electronică, covoare şi alte bunuri. Pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de flăcări, în sprijinul pompierilor militari a acţionat un buldoexcavator al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Burla.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat clădirea prăznicarului, clopotniţa şi cele două gospodării învecinate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.