Peste 70 de pompieri în luptă cu apele, la Dej

Duminică, 10 Aprilie 2016Cluj

Peste 70 de pompieri in lupta cu apele  la Dej | imaginea 1 Peste 70 de pompieri cu 23 de mijloace tehnice specifice au intervenit duminică 10 aprilie a.c., pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în zonele afectate din județul Cluj.

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au intervenit pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor, limitarea și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase ce s-au manifestat în municipiul Dej și localitățile Jichișu de Jos, Codor, Tărpiu, Rugășești și Coplean.

Salvatorii au intervenit pentru scoaterea apei din peste 40 de subsoluri, fântâni și gospodării inundate. Acțiunile de intervenție au necesitat angrenarea forțelor și mijloacelor din Detațementele de Pompieri Dej, Cluj-Napoca, Turda și Secția de Pompieri Colina.

La nivelul județului nu există persoane evacuate din locuințe, persoanele salvate au putut să se întorcă la locuințele lor după retragerea viiturilor.

În continuare echipele de intervenție acționează alături de autoritățile locale și membri ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență pentru evacuarea apei din subsolurile, fântânile și gospodăriile afectate, precum și monitorizarea și evaluarea situațiilor produse.

Evoluţia fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional județean al ISU Cluj.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.