Incendiu la o gospodărie din Runcu

Marți, 14 Iunie 2016Vrancea

Incendiu la o gospodarie din Runcu | imaginea 1 Trei echipaje de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au acţionat pentru stingerea unui incendiu care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 250 m2 în satul Runcu din comuna Popeşti, în dimineaţa zilei de joi, 09 iunie a.c.

În urma unui apel primit la ora 01.43 prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU – SAJ se anunţa producerea unui incendiu la proprietatea numitei B.C. din satul Runcu, comuna Popeşti. În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, intervenţia desfăşurându-se în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Popeşti.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, cuprinzând acoperişului locuinţei şi două anexe. S-a intervenit timp de aproximativ patru ore, atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea vecinătăţilor. Intervenţia a fost dificilă, din cauza cantităţii mari de materiale combustibile amplasate în interiorul anexelor şi a suprafeţei întinse pe care se manifesta arderea.

În urma incendiului au ars o magazie din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de cca. 70 m2, o cramă construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de cca. 80 m2, acoperişul locuinţei construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de cca. 100 m2, lemn de foc 5 m3, butoaie, căzi şi alte bunuri. Din fericire nu au fost persoane rănite, iar datorită intervenţiei pompierilor militari au fost reduse pierderile materiale ca urmare a incendiului.

Verificările efectuate la faţa locului, au scos la iveală faptul că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere (flacără) pentru a genera incendiul, în acest sens poliţia deschizând un dosar penal pentru distrugere prin incendiere şi urmând să efectueze cercetări în vederea identificării persoanelor în cauză şi tragerea acestora la răspundere penală.

Incendiu la o gospodarie din Runcu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.