Un elicopter SMURD s-a prăbușit în timpul unei misiuni în Republica Moldova: Toți cei patru membri ai echipajului au decedat

Joi, 02 Iunie 2016Cantemir

Un elicopter SMURD s a prabusit in timpul unei misiuni in Republica Moldova  Toti cei patru membri ai echipajului au decedat | imaginea 1 UPDATE 18:20 minute : Peste 40 salvatori, pompieri și paramedici sînt încă prezenți la locul incidentului, pentru monitorizarea situației. Mai mult, salvatorii vor asigura cu corturi și surse de iluminare echipele organelor de drept, care fac cercetările la fața locului pentru identificarea celor patru persoane. Mai mult, Serviciul Situații Excepționale ține legătura permanent cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru un schimb continuu de informații despre acest caz.

Un elicopter SMURD aflat în misiune în Republica Moldova s-a prăbușit, azi, joi, 2 iunie a.c., în condiții deocamdată neelucidate, în raionul Cantemir. Cei patru membri ai echipajului SMURD morți în accidentul de elicopter din Republica Moldova sunt - Mihaela Dumea - medic de urgență, Gabi Sandu - asistent, Doru Gavril - pilot, Voicu Șocae - copilot.

A 19-a misiune reușită a SMURD în Moldova...

În dimineața zilei de joi, 2 iunie a.c., elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcănești, pentru a transporta aerian și monitorizat un pacient, internat în spitalul rational. O femeie de 85 de ani, care suferea de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

La a 20-a misiune a SMURD în Republica Moldova elicopterul s-a prăbușit

După ce au încheiat cu succes cea de a 19-a misiune pe teritoriul Republicii Moldova, echipajul de pe elicopterul SMURD din Iași a fost solicitat în jurul orei 13.10 într-o nouă misiune aeromedicală, la Cahul, pentru salvarea unei persoane în vârstă de 64 de ani, cetățean american, cu accident vascular cerebral.

Din păcate aceasta a fost ultima dată când elicopterul s-a ridicat de la sol. Zborul celor 4 salvatori a fost frânt brutal, în condiții necunoscute. Aeronava s-a prăbușit într-o regiune împădurită din zona localității Haragîș, raionul Cantemir. Toți cei 4 membri ai echipajului au fost găsiți decedați.

Mesajul SPCSE din Republica Moldova

Un elicopter SMURD s a prabusit in timpul unei misiuni in Republica Moldova  Toti cei patru membri ai echipajului au decedat | imaginea 2 Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI exprimă sincere condoleanțe familiilor, apropiaților, dar și colegilor de serviciu a membrilor echipajului SMURD Iași decedați în misiune de serviciu pe teritoriul Republicii Moldova. Conducerea serviciului, salvatorii, pompierii, dar și echipajele SMURD din nordul și sudul Republicii Moldova sunt aproape de colegii din România în aceste momente de grea încercare. Memoria celor patru membri a echipajului SMURD de la Iași va rămîne în sufletele colegilor moldoveni.

Salvatorii nu mor niciodată!

Conform unui comunicat de pe fluxul de știri al MAI, cei 4 membrii ai echipajului care și-au pierdut viața în misiune sunt:

Comandantul echipajului - comandor Gavril Doru, 53 de ani, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație Iași. Acesta era încadrat în structuri militare din 23.08.1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 01.05.2005 și avea o experiență de zbor pe elicopter de 4181 ore, era absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație Aurel Vlaicu, era căsătorit și avea un copil.

Copilotul - căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26.07.2003, iar in Ministerul Afacerilor Interne din 01.09.2008. Acesta avea o experiență de zbor pe elicopter de 1480 de ore, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov din 2003, era căsătorit și avea doi copii.

Dr. Dumea Mihaela - medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, avea 39 de ani, încadrată la U.P.U. SMURD Iași de 11 ani, avea o experiență de 5 ani pe elicopter, era căsătorită și avea un copil. As. Sandu Gabriel - asistent medical principal medicină de urgență, avea 38 de ani, era încadrat la U.P.U. SMURD Iași de 16 ani, avea o experiență de 11 ani pe elicopter, era căsătorit și avea un copil.

Precizăm că misiunea de astăzi era al 12-lea zbor al acestui elicopter în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenții în caz de urgențe medicale.

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnescă! Audacia et devotio!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.