Dispecerul Ovidiu Onea, salvator șî în timpul liber

Duminică, 03 Iulie 2016Neamț

Dispecerul Ovidiu Onea  salvator si in timpul liber | imaginea 1 Miercuri, 29 iunie a.c., în jurul orei 14:30, plutonierul major Ovidiu Onea, aflat în trafic în municipiul Piatra Neamţ, Bulevardul General Dăscălescu, a observat că iese fum de la motorul unui autoturism.

Maşina în cauză se afla foarte aproape de altele două, una dintre ele fiind puternic avariată, cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier. Subofiţerul a făcut imediat planul de acţiune, pe care l-a propus proprietarului maşinii: ridicatul capotei, acţiunea cu un stingător şi decuplarea bornelor bateriei. Cât timp aceste lucruri au fost realizate (proprietarul a ridicat capota, un alt participant la trafic a folosit un stingător, după care au fost decuplate bornele), militarul a evaluat situaţia, constatând că o persoană se simţea rău. Dat fiind că evenimentul nu a fost anunţat la forţele profesioniste, pompierul a sunat la „112” şi i-a informat pe colegi de faptul că este nevoie de echipaje specializate – o femeie a suferit un atac de panică şi temperatura începuse din nou să crească în zona afectată de incendiu, semn al unei probabile reaprinderi.

Până la sosirea echipajelor, pompierul a evacuat femeia în vârstă de 41 de ani într-o zona umbrită şi în care nu era aglomeraţie, oprind agravarea atacului de panică pe care persoana îl suferise. Femeia acuza dureri în piept şi prezenta un traumatism la coloana cervicală. De la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ au fost mobilizaţi un ofiţer şi şapte subofiţeri cu o autospecială FRAP şi o ambulanţă SMURD. Paramedicii au preluat femeia şi au transportat-o la spital, în timp ce al doilea echipaj a verificat autoturismul la care a izbucnit incendiul şi a spălat porţiunea de drum public pe care erau scurse lichide combustibile.

Plutonierul major Ovidiu Onea a fost încadrat în anul 2006 la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, unde şi-a desfăşurat activitatea până în anul 2011, când, pe baza abilităţilor de comunicare şi de utilizare a tehnicilor moderne de calcul, a fost mutat în Dispecerat.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.