Incendiu la acoperișul unei biserici

Vineri, 26 August 2016Vrancea

Incendiu la acoperisul unei biserici | imaginea 1 Marți, 23 august a.c., în jurul orei 04.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost anunţat de producerea unui incendiu la Biserica Sf. Gheorghe din cartierul Unirea, oraşul Odobeşti.

În cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi şi o ambulanţă S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani.

La sosirea la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat, pe toată suprafaţa construcţiei. Din fericire nu au existat victime, pompierii acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

În momentul izbucnirii incendiului, în biserică nu se afla nimeni, evenimentul fiind semnalat de localnicii care locuiesc în apropiere, aceştia observând flăcări la turla bisericii.

În urma incendiului au fost distruse acoperişul bisericii construit din lemn, cu învelitoare din tablă (suprafaţă 200m2), obiecte de cult, cărţi bisericeşti, icoane, mobilier, catapeteasma bisericii şi alte bunuri.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un trăsnet.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.