Nou punct de prim ajutor

Joi, 04 August 2016Constanța
Sursa Foto: ISU Constanța

Nou punct de prim ajutor | imaginea 1 Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, consolidarea climatului de securitate a cetăţenilor care tranzitează staţiunile litoralului românesc şi optimizarea misiunilor de răspuns, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a operaţionalizat luni, 1 august a.c., un nou punct de prim-ajutor.

Acesta este amplasat pe plaja din Techirghiol şi va fi încadrat în permanență cu doi paramedici SMURD, pregătiți să răspundă urgențelor medicale ce pot apărea în rândul celor prezenți în acestă stațiune.

Punctul de prim-ajutor este dotat cu toate echipamentele necesare pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat: defibrilator semi-automat, materiale sanitare şi targă, precum şi aer condiţionat. În zona acestuia este amplasată şi o ambarcaţiune cu motor încadrată cu un scafandru, pentru căutarea- salvarea unor eventuale persoane aflate în pericol de înec.

Proiectul, iniţiat în premieră la începutul sezonului estival, pentru Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor care tranzitează staţiunile litoralului românesc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.