Incendiu la o căsuță de vacanță

Joi, 10 Noiembrie 2016Harghita

Incendiu la o casuta de vacanta | imaginea 1 În data de 03.11.2016, la ora 1309, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat, printr-un apel pe numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la o căsuță de vacanță din localitatea Ciceu, zona Piricske. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent în interiorul cabanei din lemn, acoperișul fiind ars în totalitate, existând risc de propagare la pădurea din imediata apropiere. S-a efectuat un dispozitiv circular și s-a acționat pentru răcirea zonei de ardere; s-au luat măsuri pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse în interiorul pereților, precum și pentru îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere, incendiul fiind stins la ora 1525. În urma incendiului, cabana a fost distrusă în totalitate.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum (construit rudimentar), amplasat necorespunzător față de elementele de construcție combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 50.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.