Incendiu la o societate din Slobozia

Joi, 10 Noiembrie 2016Ialomița

Incendiu la o societate din Slobozia | imaginea 1 În dimineața zile de sâmbătă, 5 noiembrie a.c., în jurul orei 06.40, a izbucnit un incendiu la un siloz al unui operator economic din municipiul Slobozia, ce are ca obiect de activitate producerea uleiului alimentar. La momentul respectiv, în interiorul silozului erau mai mulți muncitori, care au reușit să se evacueze la timp. Doi dintre aceștia, care se aflau la etajele superioare, din cauza fumului foarte dens, nu au mai putut să coboare pe scările interioare, fiind nevoiți să se evacueze pe scara de incendiu aferentă construcției.

Cinci ofițeri și 19 subofițeri de la Garda de Intervenție Slobozia s-au deplasat la fața locului cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o autospecială de prim ajutor calificat SMURD, iar în momentul sosirii acestora, flăcările se manifestau la patru benzi transportoare din cauciuc și la alte materiale combustibile, dispuse pe mai multe nivele, inclusiv la subsol.

Din cauza fumului foarte dens și a vizibilității extrem de reduse din interiorul silozului, intervenția pompierilor și a membrilor Serviciului Privat pentru Situații de Urgență a fost îngreunată, aceștia fiind nevoiți să acționeze atât de la nivelul solului, la parterul silozului, cât și de deasupra acestuia, cu ajutorul autoscării mecanice.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de frecarea unei benzi transportoare aflate la etajul trei al silozului, de tubulatura metalică aferentă. În urma evenimentului au ars două elevatoare, patru benzi transportoare, sistemele de acționare ale acestora și mai multe paturi de cabluri electrice. După mai bine de șapte ore, echipajele profesioniste pentru situații de urgență și membrii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic au reușit lichidarea flăcărilor, ce amenințau să se extindă la materia primă (semințe de floarea soarelui) depozitată în celulele silozului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.