Bucătărie în flăcări

Miercuri, 15 Februarie 2017Teleorman

Bucatarie in flacari | imaginea 1 Miercuri, 15 februarie a.c., la ora 10.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari au fost alertați de către un cetățean de izbucnirea unui incendiu la locuința Radei U., din orașul Videle, cartier Tămășești.

Sosiți la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajare mare de fum, la nivelul bucătăriei și la acoperișul locuinței, pe o suprafață de cca. 100 mp.

Totodată, pe timpul efectuării recunoșterii la locul evenimentului, pompierii au găsit proprietara, Rada U., în vârstă de 85 de ani, cu arsuri de gradul I pe cca. 12% din suprafața corpului, la nivelul membrelor superioare.

Echipajul SMURD a preluat imediat victima, i-a acordat primul ajutor după care a transportat-o la Spitalul Orășenesc Videle pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Bucatarie in flacari | imaginea 2 Având în vedere că intervenția era îngreunată din cauza cantității mari de materiale combustibile și a lipsei surselor de apă, forțele de intervenție de la fața locului au fost suplimentate progresiv cu încă două autospeciale de lucru cu apă și spumă, dintre care una de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Falck Petrom Videle.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ o oră, pompierii reușind să salveze bunuri materiale apreciate la suma de 100000 de lei. Au ars ori au fost distruse de foc mobilierul din bucătărie, un frigider, un aragaz, mai multe materiale textile și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 200000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la aparatul de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit, care a aprins materialele combustibile din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.