13 incendii de vegetație uscată într-o singură zi

Luni, 06 Martie 2017Bihor

13 incendii de vegetatie uscata intr o singura zi | imaginea 1 Anual, în această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al Judeţului Bihor se confruntă cu un număr mare de incendii provocate, în cea mai mare proporţie, de arderea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară.

În cursul zilei de marți, 28 februarie a.c., pe raza judeţului Bihor s-au produs 13 incendii generate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, nouă dintre acestea fiind stinse de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Măgești, Roșia, Popești, Derna, Sâmbăta, Lazuri de Beiuș, Drăgănești, Abram și Oșorhei.

Pompierii militari din cadrul Gărzii Sălard, Stației Aleșd și Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au localizat și lichidat incendiile produse la o pășune și două terenuri virane situate în Sălard, Tinăud și pe strada Paleului din Oradea.

În aceeași zi, echipajele de pompieri ale Secției Beiuș, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tărcaia, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incediu produs la terenuri agricole situate între Beiuș și Tărcaia.

Misiunea, la care au fost mobilizați și pompierii militari aflați în tura liberă, s-a desfăşurat pe parcursul a mai mult de 4 ore, acțiunea fiind îngreunată de caracteristicile terenului (deal), de vizibilitatea redusă din cauza fumului dens şi de suprafaţa mare de manifestare a a flăcărilor.

Forţele de intervenţie au acționat simultan pentru stingerea focarelor de incendiu și protecția unor construcții aflate pe terenurile afectate de flăcări, reuşind să salveze 13 cabane și case de vacanță.

Evenimentul s-a soldat cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.