300 de hectare de teren în flăcări

Luni, 06 Martie 2017Caraș-Severin

300 de hectare de teren in flacari | imaginea 1 În perioada 4-5 martie a.c., în județul Caraș-Severin s-au înregistrat mai multe incendii de vegetație uscată și miriști. S-a intervenit la 23 de astfel de incendii, cu peste 120 de pompieri militari, fiind afectate aproximativ 300 de hectare de teren.

Cea mai afectată zonă a fost pe raza localității Carașova unde au ars aproximativ 200 de hectare de vegetație. Din cauza terenului greu accesibil, autospecialele de stingere nu s-au putut apropia de zona de ardere și s-a intervenit cu lopeți și pliciuri.

Intervențiile au fost îngreunate și de vântul puternic care a favorizat extinderea rapidă a incendiilor de vegetație. De ieri, din jurul orei 12.00, până azi, la ora 08.00, județul nostru a fost sub atenționare de cod galben de vânt.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.