Respect, Plutonier adjutant Paloczi Zsolt Csaba!

Marți, 20 Iunie 2017Bihor

Respect  Plutonier adjutant Paloczi Zsolt Csaba | imaginea 1 Pompierul militar Paloczi Zsolt Csaba, aflat în timpul liber, a salvat un animal a cărui viață era amenințată de flăcări și a prevenit explozia mai multor butelii, protejând astfel bunurile unui cetățean domiciliat în Sântandrei.

Miercuri, 14 iunie a.c., domnul plutonier adjutant Paloczi Zsolt Csaba, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” Bihor, aflat în timpul liber și circulând cu autoturismul pe raza localității Palota, a observat în depărtare, în zona localității Sântandrei, degajări de fum negru și dens, moment în care a luat decizia de a se deplasa urgent spre locul respectiv, unde, odată ajuns, a constatat faptul că, o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării era cuprinsă de flăcări.

Fără a ezita nici măcar o clipă, subofițerul a procedat la efecturea recunoașterii locului afectat de flăcări, interesându-se simultan dacă evenimentul a fost anunțat prin sistemul unic 112 și dacă existau victime. Din fericire, în interiorul construcției nu se afla nicio persoană surprinsă de flăcări. Pe timpul recunoașterii, plt. adj. Paloczi Zsolt a observat că exista pericolul exploziei mai multor butelii de gaz, de 12 kilograme, care se aflau la aproximativ patru metri de anexa afectată de incendiu. Acesta a luat decizia de a muta buteliile, împreună cu proprietarul gospodăriei, la o distanță de siguranță, după care, a eliberat un câine ciobănesc german, legat cu lanț în imediata apropiere de construcția în flăcări. Operațiunea s-a dovedit a fi una dificilă: temperatura în zona respectivă era foarte ridicată, existau degajări de fum și gaze toxice, iar întrucât o parte a lanțului era afectată de flăcări, singura soluție pentru a salva câinele, a fost aceea de a-i desprinde lanțul de la zgardă, expunându-se astfel riscului de a fi atacat de animalul agitat și speriat de explozia anterioară a unor butelii și de incendiul care se manifesta la mică distanță. În timpul operațiunii, din cauza emisiei mari de căldură, subofițerul a suferit arsuri de gradul II la nivelul mâinii stângi, fapt ce nu l-a împiedicat să continue misiunea, reușind astfel să salveze viața câinelui.

Prin acțiunile sale, plutonierul adjutant Paloczi Zsolt a demonstrat încă o dată, faptul că, pentru pompierii militari salvarea vieților și a bunurilor nu este doar o misiune profesională, ci un mod de viață, cu atât mai mult cu cât, subofițerul este un donator constant de sânge, de mai mult de un deceniu, făcând acest gest, de două ori pe an, pentru a-și ajuta semenii și în acest mod.

Respect  Plutonier adjutant Paloczi Zsolt Csaba | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.