Incendiu la o casă funerară

Sâmbătă, 15 Iulie 2017Arad

Incendiu la o casa funerara | imaginea 1 Sâmbătă, 15 iulie a.c., in jurul orei 11.00, pompierii militari ai Detașamentului Arad au fost solicitați să intervină la stingerea un incendiu izbucnit la o casă funerară din municipiu.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent la acoperișul clăđirii. Militarii au intervenit cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară mecanică, 3 ofițeri și 14 subofițeri, pentru lichidarea incendiului, acțiunea de stingere durând mai bine de 3 ore. Intervenția a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului șef, lt.col. Cosmin Turcuș, alături de comandantul Detașamentului de Pompieri Arad - cpt. Vlad Marius și slt. Bogdan Smolinschi - ofițer specialist 1 în cadrul Dispeceratului ISU Arad.

Focul s-a extins cu repeziciune favorizat de materialele din care era construit acoperișul: o structură ce cuprindea rigisp, plăci de OSB, vată minerală și lețurile pe care se sprijineau țiglele. Casa funerară nu era încă dată în folosință, în momentul izbucnirii incendiului aici efectuându-se lucrări de amenajare a imobilului. Militari au acționat pentru lichidarea incendiului dar și pentru evitarea propagării flăcărilor la o locuință aflată în apropiere.

Cauza probabilă a incendiului este scurtcirucitul electric. În timpul lucrărilor de amenajare, s-au dat găuri în rigips fiind atinse cabluri de curent cărora li s-a deteriorat izolația. Astfel, s-a produs un scurtcircuit, ulterior, muncitorii observând că din spatele peretelui de rigips se degajă fum. Acoperișul, în suprafață totala de cca. 600 mp, a ars în proprție de 80%.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.