Incendii mistuitoare la gospodării ale populației

Luni, 28 August 2017Ialomița

Incendii mistuitoare la gospodarii ale populatiei | imaginea 1 Joi, 24 august a.c., în jurul orei 16.00, un incendiu violent a cuprins adăpostul de animale al unui cetățean din comuna Săveni. La momentul declanșării focului, în interiorul anexei se aflau 8 ovine (miei), care, până la sosirea echipajelor de stingere, au pierit în flăcări.

Pompierii Gărzii Țăndărei au acționat mai bine de 3 ore pentru stingerea incendiului și protejarea construcțiilor aflate în vecinătate. Până la lichidarea completă a focarelor, au ars, pe lângă adăpostul de animale, în suprafață de cca.150mp, numeroși baloți de furaje depozitați în podul construcției, peretele unui solar confecționat din fibră de sticlă, pe cca. 10 mp, acoperișul unei anexe în care se aflau depozitate lemne de foc pe cca.10 mp și 150 de kg lemne de foc. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma fenomenului de autoaprindere produs la plantele furajere din apropiere.

Intervenția echipajelor de stingere a fost solicitată și în cursul nopții, la un incendiu de locuință anunțat la ora 24.00, pe raza comunei Miloșești, în satul Tovărășia. În încercarea de a stinge focul, locatarul, în vârstă de 58 de ani, a suferit arsuri de gradul I pe pielea capului, fiindu-i acordat primul ajutor medical de echipajul SMURD.

Casa, construită din paiantă, formată din două camere și un hol, nu a mai putut fi salvată până la lichidarea totală a flăcărilor. Jar sau scântei sărite de la plita de gătit pe bază de combustibil solid au aprins un material textil din vecinătate, incendiul extinzându-se cu repeziciune. Inițial, bărbatul a refuzat transportul la spital, însă a revenit ulterior cu solicitarea de a primi îngrijiri medicale de specialitate și a fost adus de echipajul SMURD la Spitalul județean de urgență Slobozia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.