Pădurea Apusenilor în flăcări! Pompierii din 6 județe acționează pentru stingerea incendiului

Duminică, 22 Octombrie 2017Caraș-Severin

Padurea Apusenilor in flacari  Pompierii din 6 judete actioneaza pentru stingerea incendiului | imaginea 1 Duminică, 22 octombrie a.c., pădurile din Munții Apuseni au fost cuprinse de flăcări. Focul s-a extins cuprinzând peste 40 de hectare de pădure din 6 județe.

Pompierii militari acționează pentru stingerea incendiilor de litieră de pădure în județele Alba, Mehedinți, Gorj, Dâmbovița, Caraș Severin, Hunedoara.

În județul Alba, în zona localității Sălciua ard cca. 10 ha și se intervine cu 3 ofițeri, 28 de subofițeri, 10 voluntari, 1 ASAS și 4 autovehicule de transport. În Mehedinți - în zona localității Dalma, focul a cuprins aproximativ 10 ha. Intervin 6 subofițeri cu 1 ASAS. În Gorj ard aproximativ 20 ha, în zona localității Vaidei. Se intervine cu 1 ofițer, 9 subofițeri și 2 autovechicule de transport.

În Dâmbovița, focul a pătruns în Parcul Național Bucegi, zona Cheile Rateiului, la 1700 m altitudine. Există 2 focare într-o prăpastie. Intervin 1 ofițer, 15 subofițeri și un autovehicul de transport.

În județul Caraș Severin intervin 16 pompieri alături de mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Naţional Domogled – zona Valea Cernei, unitatea parcelară 5 aparţinând Ocolului Silvic Băile Herculane. Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au parcurs mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionează cu mijloace de primă intervenţie. La solicitarea ISU Caraș Severin a venit în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia reprezentanţi ai inspectoratului şi ai Ocolului Silvic Băile Herculane au executat o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu: aproximativ 15 ha.

În județul Hunedoara, arde aproximativ 1 ha de litieră de pădure, în zona localității Cozia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.