Incendiu în comuna Ditrău

Vineri, 08 Februarie 2019
Sursa Foto: ISU Harghita

Incendiu in comuna Ditrau | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Gheorgheni au fost solicitaţi să intervină în noaptea de 4 spre 5 februarie a.c., în jurul orei 00.50, în comuna Ditrău, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la trei anexe gospodăreşti.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În momentul sosirii echipajelor, arderea era generalizată la cele trei anexe, cu pericol de propagare la casa de locuit, aflată în apropiere. S-au luat măsuri de localizare şi lichidare a incendiului, precum şi pentru protecţia casei, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Ditrău, Lăzarea şi Remetea (14 pompieri voluntari cu 3 autospeciale de stingere). Intervenţia pompierilor a durat aproximativ două ore, incendiul fiind lichidat în limitele găsite.

Au ars: grajdul de lemn, acoperit cu ţiglă pe o suprafaţă de 24 mp, unelte agricole, 2 t de fân, 0,50 mc cherestea răşinoase, şopronul din lemn acoperit cu ondulină pe circa 72 mp, o căruţă de lemn, 5 t lemn de foc, o bicicletă, bucătăria de vară cu acoperiş din ondulină pe circa 18 mp şi mobilier de bucătărie. Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile produse de coşul de fum deteriorat. Au fost salvate în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 20.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.