40 de intervenții în 24 de ore pentru pompierii arădeni

Miercuri, 13 Martie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

40 de interventii in 24 de ore pentru pompierii aradeni | imaginea 1 14 incendii, 24 intervenții SMURD, 2 alte tipuri de intervenții. Toate subunitățile de intervenție ale ISU ARAD au fost implicate în misiuni de intervenție pe parcursul a 24 de ore. Din cele 14 incendii, 12 au fost de vegetație uscata, 1 casă și 1 post trafo.

În localitatea Cuied, un incendiu de vegetație uscată s-a propagat pe terenurile unei ferme și a aprins turbă depozitată pentru a fi folosită la fertilizarea terenurilor. Au intervenit Detașamentul de Pompieri Sebiș, Garda nr. 1 Sebiș cu o autospecială de stingere, o autospecială de teren și 9 subofiţeri. Intervenția a durat mai bine de 5 ore.

În dimineața de vineri, 8 martie, a.c., în jurul orei 04.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și o autospecială descarcerare în localitatea Vladimirescu, pentru stingerea unui incendiu la o casă. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperiș. Condițiile care au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului au fost observarea târzie a evenimentului şi condiţiile meteo nefavorabile (vânt). Casa fiind veche, planșeul despărțitor al pudului era din lemn și s-a prăbușit în scurt timp.

Focul a fost stins după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificilă din cauza întinderii incendiului și a riscului de prăbușire a construcției. Au ars tot acoperișul și bunurile din casă. "Cauza probabilă - jar sau scântei, mijlocul - soba metalicå, primul material care s-a aprins - lemnul, împrejurarea determinantă - coş de fum deteriorat". Echipajul SMURD al Punctului de Lucru Vladimirescu a acordat prim ajutor și a transportat la UPU, o femeie, proprietara locuinței, care acuza stare de rău în urma unui atac de panică.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.