Doi lucrători forestieri au suferit arsuri, în urma unui incendiu

Vineri, 29 Martie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Doi lucratori forestieri au suferit arsuri  in urma unui incendiu | imaginea 1 Marţi, 26 martie, a.c., în jurul orei 06:00, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un vagon auto de dormit, în zona Pârâului Lomaș, municipiul Toplița. La fața locului s-au deplasat două echipaje de intervenție din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

În momentul producerii incendiului, în vagonul de dormit se aflau două persoane, muncitori la o societate de exploatare forestieră, care au suferit arsuri de gradele III și IV în zona feței, membrelor superioare și inferioare. Victimele, în vârstă de 51, respectiv 54 de ani, au reușit să se autoevacueze și s-au deplasat la Mănăstirea Gura Izvorului, aflată la o distanță de circa 5 km față de locul producerii evenimentului, de unde au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la Spitalul Municipal Toplița.

La sosirea echipajului de intervenție, la locul incendiului, ardea vagonul de dormit, cu pericol de propagare la pădurea învecinată. S-au luat măsuri de localizare și stingere a incendiului, acesta fiind lichidat la ora 08:15. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere, ca urmare a amplasării necorespunzătoare a sistemului de încălzire față de materialele combustibile. În urma incendiului, a ars vagonul auto de dormit, în proporție de 90%, pierderile materiale fiind evaluate la circa 8.000 de lei.

Doi lucratori forestieri au suferit arsuri  in urma unui incendiu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.