Jocul copiilor cu focul poate fi fatal

Vineri, 29 Martie 2019Tulcea
Sursa Foto: ISU Tulcea

Jocul copiilor cu focul poate fi fatal | imaginea 1 Salvatorii Stației de Pompieri Babadag au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o casă din orașul Babadag.

Un copil s-a jucat cu chibrituri sub pat, provocând incendiul. Două camere și un hol au ars. Proprietara casei a avut un atac de panică, necesitând asistență medicală, dar a refuzat transportul la spital. Pompierii au intervenit prompt, limitând propagarea incendiului la restul imobilului. S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanţă SMURD și 8 subofițeri. Copilul nu a suferit răni.

Este o tragedie atunci când un incendiu lasă în urma lui victime din rândul copiilor. Acest lucru este determinat de faptul că adulţii nu-i învaţă şi/sau nu supraveghează suficient copiii, aceştia neştiind cum să procedeze în cazul izbucnirii unui incendiu.

Reguli de prevenire a incendiilor pentru copii:

  • Focul nu este pentru joacă – poate oricând să scape de sub control;
  • Nu te juca cu lumânări aprinse;
  • Nu trage de conductorii electrici sau de prize;
  • Nu atinge cratiţele care sunt la foc pe aragaz;
  • Nu te juca în preajma aragazului şi nu lăsa jucăriile în imediata apropiere a acestuia;
  • Nu pune pe radiatoare sau pe lămpi, diverse haine, cârpe sau alte lucruri care pot lua foc;
  • Nu te juca niciodată cu brichetele sau chibriturile. Dacă găseşti brichete şi chibrituri dă-le unei persoane adulte.

Focul fascinează copiii! Copiii sunt curioşi în ceea ce priveşte focul. Unii pot privi ca pe o distracţie punerea în pericol a vieţii lor şi pe a altora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.