Muniție neexplodată și incendiu la Sudiți

Marți, 26 Martie 2019Ialomița
Sursa Foto: ISU Ialomița

Munitie neexplodata si incendiu la Suditi | imaginea 1 Primăvara, riscul descoperirii unor elemente de muniție crește. La fel și cel de incendiu, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, prin arderea deşeurilor şi resturilor vegetale adunate peste iarnă în gospodării, curţi, grădini sau terenuri virane.

Ambele riscuri au produs situații de urgență în comuna Sudiți.

Un cetățean din comuna Sudiți, care efectua lucrări agricole pe un teren arabil din localitate, a sesizat joi, 21 martie, a.c., în jurul orei 11.00, printr-un apel la 112, faptul că a descoperit trei proiectile în zonă. Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost alertată și s-a deplasat de urgență la fața locului, unde specialiștii au efectuat identificarea muniției, precum și cercetarea terenului. În urma acestei operațiuni, pirotehniştii au descoperit alte două proiectile. În final, au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii un număr de 5 proiectile, un proiectil exploziv de artilerie de calibru 100 mm şi 4 proiectile explozive de artilerie de calibru 152 mm.

O altă misiune a pompierilor s-a desfășurat în aceeași localitate, în satul Gura Văii. Rezerva de plante furajere și gardul dintr-o gospodărie au fost distruse de flăcări, din cauza unui foc deschis executat în apropierea curții, pentru igienizarea de primăvară. Cel mai probabil, focul nu a fost supravegheat corespunzător și jar sau scântei din acesta au fost purtate de vânt către gospodărie. Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 13.00, iar pentru stingerea incendiului au acționat pompierii de la Garda de Intervenție Țăndărei cu două autospeciale cu apă și spumă. Aproximativ 4 tone de lucernă și 8 metri liniari din gardul împrejmuitor au fost distruse de flăcări.

Munitie neexplodata si incendiu la Suditi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.