24/24 alături de cei care au nevoie de noi

Joi, 11 Aprilie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

24 24 alaturi de cei care au nevoie de noi | imaginea 1 În cursul nopții de joi spre vineri, 4-5 martie, a.c., Detaşamentul de Pompieri Arad, în cooperare cu SVSU Livada, a intervenit pentru stingerea unui incendiu la ieşire din localitatea Sânleni, spre Horea.

Incendiul se manifesta la un adăpost improvizat în care dormea o persoană, aceasta suferind uşoare arsuri la nivelul membrelor şi al feței, fiind preluată de echipajul SMURD, venit în sprijin. Pentru că norocul este de partea celor curajoși, butelia aflată în adăpost a explodat înainte de sosirea forțelor de intervenție. Focul a fost stins în aproximativ 30 minute, cauza probabilă: "aparat de gătit defect sau cu improvizații."

Două case salvate în dimineața zilei de vineri, 5 martie, de către pompierii Secției Bârzava în cooperare cu SVSU Lipova.

Intervenţia a avut loc în comuna Șiștarovăț, incendiul manifestându-se la mai multe anexe cu rol de adăpost de animale, furaje şi alte bunuri din gospodărie. Au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă ale Gărzii Nr.1 Bârzava, cu un ofițer și opt subofițeri și o autospecială a SVSU Lipova. Fiind observat târziu, incendiul se manifesta generalizat la anexe, cu posibilitatea de propagare la două case.

În prima fază a intervenției au fost luate măsuri pentru evacuarea animalelor, mai multe bovine şi zeci de suine și pentru protecția celor două locuințe. Incendiul a fost localizat şi limitat după 2 ore de intervenție și stins după mai bine de 5 ore. Cauza probabilă: "scurt circuit electric", în speță proprietarul a folosit o improvizație de natură electrică cu sursă de lumină pentru încălzirea unui incubator de pui.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.