Fii prudent! Învaţă din greşeala lor!

Vineri, 19 Aprilie 2019Botoșani
Sursa Foto: ISU Botoșani

Fii prudent  Invata din greseala lor | imaginea 1 Au vrut să-și pregătească prânzul, dar și-au incendiat locuințele.

Este pățania a doi localnici, unul din Orășeni Vale (comuna Curteşti ), celălalt din Mândrești (comuna Ungureni). Bunurile din bucătăriile acestora au luat foc dupa ce au lăsat aparatele de gătit în funcțiune nesupravegheate. La Orășeni Vale, proprietarul, în vârstă de 69 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini. În urma celor două incendii, au fost distruse două bucătării de vară. La Mândrești, o butelie aflată în încăperea cuprinsă de flăcări a explodat.

Majoritatea incendiilor din locuințe izbucnesc în bucătării ca urmare a neglijenței persoanelor la folosirea aparatelor electrocasnice de gătit sau a distragerii atenției în timpul gătitului pentru o perioadă de timp. Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, pompierii vă recomamdă:

  • nu lăsați pe foc mâncarea nesupravegheată. Luați-o de pe foc dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată;
  • păstrați prosoapele, cârpele sau alte materiale combustibile departe de aragaz;
  • verificați de două ori dacă ați închis aragazul când ați terminat de gătit;
  • curățați și îndepărtați depunerile de grăsime și resturile de mâncare de pe aragaz.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.