Intervenție dificilă în localitatea Bujoru

Vineri, 19 Aprilie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Interventie dificila in localitatea Bujoru | imaginea 1 23 de pompieri militari au intervenit luni, 15 aprilie, a.c., în jurul orei 12.28, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta generalizat la o casă de locuit și o anexă a acesteia, cu pericol de extindere la alte două locuințe aflate în imediata apropiere.

Din fericire, acest lucru a fost evitat de către echipajele de pompieri, incendiul fiind localizat și lichidat în limitele găsite, după aproximativ trei ore și jumătate de luptă cu flăcările.

Pentru gestionarea acestui eveniment, la fața locului s-au deplasat grupa operativă a I.S.U Teleorman, condusă de prim-adjunctul inspectorului șef și cinci echipaje de pompieri, patru din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de stingere.

Pentru facilitarea intervenției pompierilor, prin fluidizarea traficului în zonă și limitarea accesului persoanelor neautorizate, au acționat în sprijin mai multe echipaje de poliție și jandarmi, care au sosit rapid la locul incendiului.

Au ars ori au fost distruse de flăcări acoperișul locuinței, pe o suprafață de cca. 150 mp, o bucătărie realizată din OSB, o butelie care a explodat înainte de sosirea echipajelor, mobilierul din trei camere de locuit, pereții a șase camere, două holuri și o baie, șapte uși și opt ferestre din termopan, precum și mai multe aparate electrocasnice.

Valoarea bunurilor salvate, reprezentând cele două locuințe din imediata apropiere și mai multe bunuri de uz gospodăresc, a fost apreciată la suma de 100000 de lei, iar cea a pagubelor la suma de 80000 de lei.

Intervenția salvatorilor a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile, de spațiile înguste dintre clădiri și de cele trei butelii care au fost evacuate din incendiu, cu risc mare de explozie.

Pe timpul acestei misiuni, proprietarul a suferit un atac de panică, motiv pentru care a fost monitorizat de membrii echipajului SMURD. Din fericire, nici el și nicio altă persoană de la fața locului nu au avut nevoie să fie transportați la spital.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost produs de un scurtcircuit la instalația electrică a bucătăriei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.