Intervenţiile pompierilor ieşeni

Marți, 30 Aprilie 2019Iași
Sursa Foto: ISU Iași

Interventiile pompierilor ieseni | imaginea 1 În perioada 24-25 aprilie, a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Mihail Grigore Strudza" al judeţului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 12:01, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile A. Urechia, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. A ars o oală de mâncare și s-a degradat zugrăveala de pe un perete pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului: aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 16:42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Bârnova, satul Vişan, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 4000 de metri pătraţi de vegetație uscată și cultură de viță de vie. Cauza probabilă de producere a incendiului: focul deschis în spații deschise.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 17:42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Bârnova, satul Bârnova, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă. Au ars: aproximativ 100 de metri pătraţi de astereală din lemn, 10 metri cubi de lemne de foc, 20 de metri cubi de material lemnos (pal laminat, diverse obiecte de mobilier) şi diverse materiale de construcție. Cauza probabilă de producere a incendiului: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 23:52, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Șcheia, satul Șcheia, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars : astereala din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătraţi și aproximativ 3 metri cubi de material lemnos. Cauza probabilă de producere a incendiului: fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.
 • Joi, 25 aprilie, a.c., ora 00:19, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Cuza Vodă, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la subsolul unei clădiri. Au ars aproximativ 5 kilograme de deșeuri textile. Cauza probabilă de producere a incendiului: foc deschis în spații închise.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodata sau nedezactivată

 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 09:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a ridicat de pe un teren viran din municipiul Iași, județul Iași, o bombă aruncător calibrul 82 de milimetri. Suprafaţa asanată a fost de 250 de metri pătraţi.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 10:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a ridicat de pe un teren viran din municipiul Iași, strada Palat, județul Iași, o bombă aruncător calibrul 82 de milimetri. Suprafaţa asanată a fost de 20 de metri pătraţi.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 14:45, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a ridicat de pe un teren viran din comuna Ciortești, satul Deleni, județul Iași, un proiectil exploziv calibrul 76 de milimetri. Suprafaţa asanată a fost de 500 de metri pătraţi.

Alte intervenţii / misiuni

 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 08:51, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, stada Mușatini, județul Iași, pentru deblocarea din apartament a unei persoane în vârsta de 79 de ani.

Recunoaşteri la obiective din zona de competenţă

 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „M.G. Sturdza” al judeţului Iaşi a desfășurat 15 activităţi de recunoaștere în teren la lăcaşurile de cult de pe raza judeţului Iaşi, premergător Sfintelor Sărbători Pascale.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 10:46, Secția de Pompieri Târgu Frumos a desfășurat activităţi de verificare a hidranților din orașul Târgu Frumos, judeţul Iași.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 11:02, Secția de Pompieri Tg. Frumos – Punctul de lucru Hârlău a desfășurat o activitate de recunoaștere în teren la un operator economic în localitatea Zagavia, comuna Scobinți, județul Iași.

Exerciţii proprii sau în cooperare

 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 18:51, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a desfășurat un exercițiu cu forțe în teren la un operator economic din municipiul Iași.
 • Miercuri, 24 aprilie, a.c., ora 20:30, Secția de Pompieri Târgu Frumos a desfășurat un exercițiu cu forțe în teren în localitatea Prigoreni, comuna Ion Neculce, judeţul Iași.

Echipajele SMURD au intervenit la 30 de cazuri medicale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.