Pompierul rănit în incendiu a ajuns la Viena! La mai bine de 3 ani după Colectiv, România nu poate gestiona situația marilor arși!

Sâmbătă, 06 Aprilie 2019Mehedinți

Pompierul ranit in incendiu a ajuns la Viena  La mai bine de 3 ani dupa Colectiv  Romania nu poate gestiona situatia marilor arsi | imaginea 1 Pompierul rănit în incendiul de vegetație uscată de ieri, vineri, 5 aprilie a.c., la Eșelnița, a ajuns la Clinica AKH de la Viena. Militarul are arsuri de gradul II și III pe aproximativ 30-35% din suprafața corpului.

Informațiile despre drumul urmat de acesta imediat după accident pentru a găsi un loc în care să fie spitalizat sunt ambigue. Inițial, comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Drobeta" al județului Mehedinți arăta că acesta a fost transportat la București cu elicopterul SMURD. Ulterior, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat a declarat pentru un post de televiziune că pompierul se află la Clinica AKH din Viena.

Prima informație de presă referitoare la situația pompierului rănit a venit de la ISU Mehedinți. Reprezentanții instituției susțineau în seara zilei de vineri, 5 aprilie a.c., că militarul a fost transportat de colegii săi pompieri militari paramedici "la CPU Orşova, ulterior acesta fiind transportat de un echipaj SAJ în municipiul Dr.Tr.Severin, de unde a fost preluat de către elicopterul SMURD şi transportat la spitalul din București". Alte informații, arătau că pompierul a fost dus direct la Timișoara. Ba la Clinica Casa Austria Timișoara, ba la Spitalul Județean Timișoara. Anumite posturi de televiziune susțin că parcursul militarului ar fi fost următorul: Orșova - București - Timișoara - Viena. Alte mijloace media susțin că a fost dus direct la Timișoara. O nebuloasa și o nebunie totală.

Din fericire, într-un final, pompierul, însoțit de soția sa, se pare că a ajuns la Viena unde primește îngrijirile de specialitate.

De ce a ajuns la Viena? Pentru că spitalele de profil din România fie nu aveau locuri, fie nu aveau aparatura necesară pentru a ajuta militarul. Pentru că, la mai bine de 3 ani după Colectiv, România nu poate gestiona înca situații marilor arși. Restul e vorbărie goală și exerciții pompoase de imagine pe sistemul "vom face și vom drege..." Când? După un nou Colectiv?

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.