10 ore de foc!

Sâmbătă, 04 Mai 2019Tulcea
Sursa Foto: ISU Tulcea

10 ore de foc | imaginea 1 În jurul orei 18:25, salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină în municipiul Tulcea, în zona depozitelor, pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la un depozit.

Pompierii s-au deplasat cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 SMURD, 1 autospecială de descarcerare grea și 1 autoscară de intervenție și salvare de la înălțimi. În momentul sosirii echipajelor, fumul gros și fierbinte prevestea amploarea intervenției.

Forțele salvatorilor au fost suplimentate cu personal din turele libere. Au venit să dea o mână de ajutor inclusiv din concediu (nu au putut sta deoparte, văzând cu ce se confruntă colegii lor). 2 echipaje ale Serviciului Privat pentru Situații de Urgență ALUM și 1 echipaj al Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Vard S.A. al șantierului naval Tulcea au sărit în sprijin. Stația de Pompieri Babadag și Secția de Pompieri Măcin au trimis fiecare câte 1 autospecială cu echipaj complet. ISU Constanța și ISU Brăila au trimis câte 2 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Incendiul ardea violent, cu flacără deschisă. Din cauza temperaturii, o parte din acoperiș s-a prăbușit.

Timp de peste 10 ore, salvatorii s-au luptat cu flăcările. Exista un risc deosebit ca incendiul să se propage și la spațiile învecinate. Dar, pompierii au reușit să limiteze arderea în spațiul inițial. În total au intervenit 71 de pompieri militari. Și s-au întors toți.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.