Incendiu cu victimă, în suburbia Gura Buştei, Vaslui

Sâmbătă, 11 Mai 2019Vaslui
Sursa Foto: ISU Vaslui

Incendiu cu victima  in suburbia Gura Bustei  Vaslui | imaginea 1 Miercuri, 8 mai, a.c., începând cu ora 14.30, pompierii din cadrul Detaşamentului Vaslui au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apa şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în suburbia Gura Buştei, strada Crinilor.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu violenţă în două camere de locuit, o bucătărie şi la nivelul acoperişului. Din primele date furnizate de vecini, s-a aflat că în casă trebuie să se găsească o persoană vârstnică, dar şi faptul că proprietarul locuinţei are mai multe butelii GPL.

In paralel, s-au efectuat mai multe operaţiuni, şi anume: recunoaştere, căutare - salvare şi stingere. După câteva minute, într-unul dintre dormitoare a fost gasită o victimă. Aceasta a fost extrasă din zona de pericol, dar medicul de pe ambulanta TIM a declarat decesul acesteia, deoarece prezenta arsuri incompatibile cu viaţa.

Acţiunea de stingere a continuat până ce incendiul a fost lichidat, între timp pompierii găsind două butelii cu GPL, precum şi mai multe recipiente în care se aflau substanţe uşor inflamabile. Victima incendiului a fost chiar proprietarul locuinţei, un bărbat în vârstă de 87 ani, care locuia de unul singur.

Cauza cea mai probabilă de producere a incendiului a fost o maşină de gătit (aragaz), lăsată în funcţiune şi nesupravegheată. Cercetările sunt continuate de poliţişti.

Incendiu cu victima  in suburbia Gura Bustei  Vaslui | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.