Misiunile pompierilor mehedinţeni pentru salvarea persoanelor și înlăturarea efectelor generate de inundații

Duminică, 30 Iunie 2019Mehedinţi
Sursa Foto: ISU Mehedinţi

Misiunile pompierilor mehedinteni pentru salvarea persoanelor si inlaturarea efectelor generate de inundatii | imaginea 1 În ultimele ore, pe timpul manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase Cod Portocaliu și Roșu de precipitaţii abundente, au fost salvate 48 de persoane. Datorită intervenției prompte a salvatorilor și monitorizării permanente a evoluției situației din teren, nu au fost înregistrate victime.

Precipitațiile abundente căzute în cursul nopţii de duminică spre luni, 24 iunie, a.c., au produs viituri și inundații locale în 21 de localităţi, în dispeceratul ISU Mehedinţi fiind înregistrate zeci de solicitări de la cetăţeni. Pompierii de la ISU Mehedinţi au acționat cu motopompe pentru evacuarea apei acumulate în 26 de gospodării/case/beciuri de pe raza a 16 unităţi administrativ-teritoriale, fiind sprijiniţi în acţiunile de salvare de persoane, animale şi bunuri de către poliţişti şi jandarmi, dar şi de către autorităţile administraţiei publice locale.

Pompierii mehedinţeni au acţionat în localiăţile Malovăţ, 23 August, Ghelmegioaia, Prunişor, Fântâna Domnească, Ştefan Odobleja, Baia de Aramă, Vj. Mare, Traian, Husnicioara, Scăpău, Pătulele, Ciochiuţa, Păltinişu, Faţa Cremenii, Tâmna, Bistriţa, Cioroboreni, Stigniţa, Meriş şi Podu Grosului, atât pentru salvarea a 48 de persoane din locuinţe şi autoturisme şi a două animale, dar şi pentru evacuarea apei din 26 gospodării/case/beciuri şi îndepărtarea a 22 de copaci căzuţi.

O situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Ghelmegioaia, unde au fost salvate 18 persoane, 12 dintre acestea din locuinţe şi alte 6 din autoturisme. Din cauza efectelor produse de fenomenele hidro-meteorologice, circulația rutieră pe Drumul național DN 6 a fost blocată, aceasta fiind reluată în cursul nopţii. Circulaţia feroviară a fost blocată în zona Balota - Dr. Tr. Severin. În cursul nopţii, două trenuri au staționat în halta Balota şi Gara Dr. Tr. Severin, persoanele fiind transbordate, prin grija CFR Călători, în alte trenuri care circulau pe rute funcționale.

La nivelul județului Mehedinți sunt afectate următoarele rețelele electrice, astfel:

  • 5 linii electrice afectate parțial (Godinești-Baia de Aramă, Husnicioara-Prunișor, Motru-Ilovăț, Strehaia-Albulești, Motru-Strehaia) cu 1390 abonați afectați;
  • 7 linii electrice afectate total (Husnicioara-Banovița 1, Husnicioara-Carieră 1, Husnicioara - Carieră 2, Burila - Jiana, Topleț - Șantier Naval, Strehaia - Grozești, Strehaia - Filiași) cu 1682 abonați afectați. Echipele CEZ acționează în continuare pentru remedierea avariilor.

Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au continuat să deruleze misiuni de salvare şi evacuare a apei cu ajutorul motopompelor și înlăturare a aluviunilor din gospodării în localităţile Malovăţ, Prunişor şi Vj. Mare şi Ciochiuţa.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.