Respect, Plutonier adjutant Ciprian Gusila!

Duminică, 11 August 2019Botosani
Sursa Foto: ISU Botosani

Respect  Plutonier adjutant Ciprian Gusila | imaginea 1 Plutonier adjutant Ciprian Gusila, din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, a dovedit, din nou, că merită titlul de "Salvatorul anului 2014".

În dimineața zilei de sâmbătă, 10 august, a.c., aflat în timpul liber, a intervenit pentru a scoate dintr-un autoturism, implicat într-un accident rutier, două dintre victime. Evenimentul, în care au fost implicate doua mașini, s-a produs pe raza localității Broscăuţi, aproape de locuința salvatorului.

"Eram în curte și am auzit un zgomot puternic. Am alergat în strada și am văzut două autoturisme avariate. Șoferul din taxi avea picioarele prinse sub bord și nu putea sa iasă din mașină. Captiv era și pasagerul de pe bancheta din spate. Pe acesta l-am scos primul. Bărbatul era lovit la cap și o mână. Cu ajutorul unui vecin, am reușit sa deschid portiera și l-am eliberat pe șofer din captivitate. Acesta era lovit la cap. Le-am acordat primul ajutor până la sosirea colegilor pompieri și a echipajelor Serviciului Județean de Ambulanţă", a povestit plt. adj. Ciprian Gusila.

Totodată, a acționat pentru înlăturarea pericolului de incendiu, deconectând bornele bateriei.

În 2014, subofițerul a fost declarat „Salvatorul de Onoare al Anului”, fiind premiat de către ministrul afacerilor interne, cu ocazia “Zilei Pompierilor din România", pentru profesionalismul și prezența de spirit dovedite în acțiunea de salvare a două persoane căzute într-un puț, la o adâncime de peste 16 metri.

Felicitări! Atitudinea face diferența!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.