Cea mai mare descoperire de grenade ofensive din Vrancea

Sâmbătă, 21 Septembrie 2019Vrancea
Foto: ISU Vrancea

Cea mai mare descoperire de grenade ofensive din Vrancea | imaginea 1 În urma unui apel primit marţi, 17 septembrie, a.c., prin numărul unic de urgență 112, echipa pirotehnică a ISU Vrancea a fost solicitată să intervină în localitatea Câmpuri, deoarece un grup de detectoriști au descoperit, în urma unei acțiuni, mai multe grenade.

După asanarea terenului de către specialiștii pirotehnicieni, au fost identificate, ridicate şi transportate în siguranță un număr de 1087 de grenade ofensive (model german). Acest tip de muniție a fost folosit în timpul Primului Război Mondial.

Pompierii militari reamintesc faptul că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat structurile abilitate în gestionarea acestui risc.

ATENȚIE!

Dacă descoperiți elemente de muniții sau alte obiecte care vi se par suspecte, acționați astfel:

  • nu atingeți, nu loviți și nu miscați muniția descoperită;
  • nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;

Supravegheați zona în care ați descoperit muniția până la sosirea echipei pirotehnice.

Când se executa lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță structurile abilitate de intervenție.

NEUTRALIZAREA ȘI DISTRUGEREA MUNIȚIILOR SE EXECUTĂ NUMAI DE CĂTRE SUBUNITĂȚILE PIROTEHNICE CARE AU PREGĂTIREA ȘI DOTAREA CU APARATURĂ SPECIALĂ PENTRU ACEASTĂ MISIUNE PERICULOASĂ.

NU UITAȚI! Nerespectarea acestor reguli poate produce rănirea gravă sau chiar decesul celor implicați.

Cea mai mare descoperire de grenade ofensive din Vrancea | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.