Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Sâmbătă, 14 Septembrie 2019Calarasi
Sursa Foto: ISU Calarasi

Interventie pirotehnica pentru asanarea munitiei ramasa neexplodata | imaginea 1 Un angajat al unei societăţi comerciale a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 100 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase.

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

Luni, 9 septembrie, a.c., ora 19.45, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza municipiului, pe strada Prelungirea Bucureşti, la o societate comercială, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri. Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un angajat al unei societăți comerciale, în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase la locul de muncă. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit rapid cu o autospecială şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca, în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca, în astfel de cazuri, să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Interventie pirotehnica pentru asanarea munitiei ramasa neexplodata | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.