Mereu la datorie!

Miercuri, 04 Septembrie 2019Maramures
Sursa Foto: ISU Maramures

Mereu la datorie | imaginea 1 Doi pompieri maramureşeni - plt. adj.-şef Claudiu Oros şi plt. adj. Stelian Pricop au participat în după-amiaza zilei de vineri, 30 august, a.c., la o operaţiune de căutare-salvare a unor tineri daţi dispăruţi în apele Mării Negre.

Claudiu şi Stelian sunt salvatori în cadrul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare. Aflaţi în a doua zi de concediu la mare, la Mamaia, se bucurau de soarele torid de august, când au văzut agitaţie pe plajă. Reflexele lor de salvatori au intrat în acţiune, întrucât şi-au dat seama că cineva avea nevoie de ajutor.

Cei doi pompieri maramureşeni au fost verigi dintr-un lanţ uman care a "periat" apele din apropierea ţărmului, în căutarea a doi tineri daţi dispăruţi în mare. În scurt timp, Claudiu Oros a văzut un trup în valuri. Împreună cu Stelian Pricop şi încă trei cetăţeni din lanţ, au scos tânărul din mare şi l-au încredinţat unui echipaj SMURD, pentru resuscitare. Din păcate, eforturile salvatorilor au fost zadarnice. Pentru tânărul scos din valuri nu s-a mai putut face nimic.

Cei doi pompieri maramureşeni, împreună cu alţi doi colegi, au fost şi anul trecut protagoniştii unei acţiuni asemănătoare. Ei au salvat atunci un copil şi două femei din valurile Mării Negre.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.