Peste 60 de intervenţii ale ISU Mehedinţi la sfârşit de săptămână

Sâmbătă, 21 Septembrie 2019Mehedinti
Sursa Foto: ISU Mehedinti

Peste 60 de interventii ale ISU Mehedinti la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, la 24 de situaţii de urgenţă, asigurând asistenţă medicală la 40 de solicitări.

Majoritatea intervenţiilor pompierilor mehedinţeni în situaţii de urgenţă au fost pentru stingerea unor incendii, 19 izbucnite la vegetaţie uscată pe raza a 16 localităţi, alte trei manifestându-se la două anexe gospodăreşti şi o scenă construită în aer liber. Cele 19 incendii de vegetaţie uscată au cuprins circa 230 de hectare, numai în localitatea Menţii din Faţă flăcările manifestându-se la circa 80 de hectare de vegetaţie uscată şi la patru ha din plantaţia de cătină şi litieră a unei păduri de foioase. Pagube s-au înregistrat şi în localităţile Cerveniţa şi Nicolae Bălcescu, unde au fost afectate circa trei hectare de pădure de foioase şi un hectar de viţă-de-vie.

Şi în localitatea Petra, din cauza arderile necontrolate, fără asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, focul a cuprins circa 80 de hectare de vegetaţie uscată şi 12 hectare de lucernă. Tot în această perioadă, salvatorii au acţionat şi pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă unui bărbat în vârstă de circa 70 de ani, victimă a unui accident rutier produs pe DN 56A, în localitatea Bucura, care, ulterior, a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ. O altă persoană, care a necesitat ajutor medical, a fost victima unui accident, după ce braţul i-a fost prins într-un utilaj agricol, pe raza localităţii Comanda.

Din cauza jocului copiilor cu focul, în localităţile Jiana şi Devesel, au izbucnit două incendii, unul la un adăpost de animale şi celălalt la o scenă construită în aer liber. Ambele incendii au fost lichidate la timp de către pompieri, fără a afecta vecinătăţile.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii generate de jocul copiilor cu focul, pompierii reamintesc cetăţenilor că un copil poate iniţia un incendiu în câteva momente, dar acest lucru se poate întâmpla numai atunci când copilul are şi mijloacele necesare. Totodată, se recomandă respectarea următoarelor reguli de prevenire:

  • Supravegheaţi în permanenţă copiii şi interziceţi jocul acestora cu miijloace care ar putea produce incendii;
  • Interziceţi accesul şi jocul acestora în cadrul depozitelor de furaje, magaziilor, podurilor etc;
  • Interziceţi folosirea de către copii a aparatelor electrice şi electrocasnice;
  • Nu incuiaţi copiii singuri în locuinţe;
  • Învăţaţi-vă copiii cum să se comporte în cazul izbucnirii unui incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.