Incendiu devastator la o casă de locuit în Topliţa, Harghita

Marți, 01 Octombrie 2019Harghita
Sursa Foto: ISU Harghita

Incendiu devastator la o casa de locuit in Toplita  Harghita | imaginea 1 Sâmbătă dimineaţa, 28 septembrie, a.c., la ora 04:12, dispeceratul ISU Harghita a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din municipiul Topliţa, strada 1 Decembrie 1918.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje (14 subofiţeri) din cadrul Gărzii de Intervenţie Nr. 2 Topliţa, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenţie, ardeau generalizat mansarda şi acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp, cu pericol de propagare la parterul construcţiei. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, prin răcirea zonei de ardere, ulterior prin desfacerea elementelor de construcţie pentru stingerea tuturor focarelor, acesta fiind lichidat la ora 07:50. În urma incendiului au ars: acoperişul şi mansarda casei de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din ţiglă metalică, în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp, o magazie de materiale, aflată în imediata apropiere a casei, în proporţie de 60%. S-au degradat: geamurile şi uşa de intrare de la parterul casei, precum şi tavanul şi izolaţia exterioară de la parter.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul de fum metalic neprotejat termic faţă de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 120.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 70.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.