Respect, Plutonier adjutant Arcadie Glisici!

Vineri, 04 Octombrie 2019Timis
Sursa Foto: ISU Timis

Respect  Plutonier adjutant Arcadie Glisici | imaginea 1 Astăzi vorbim despre „eroii anonimi” - acei oameni care sar în ajutor în orice situație, chiar dacă nu sunt în timpul serviciului.

„Omul potrivit, la locul potrivit”, așa ar putea fi descris plutonierul adjutant Arcadie GLISICI.

În data de 23 septembrie, a.c., Arcadie era prin oraș cu autoturismul personal, în timpul său liber, când a observat un autotren oprit pe sensul opus de mers și mai multe persoane care se agitau în jurul acestuia. Instinctul de salvator, format la nenumăratele intervenții la care a participat, l-a făcut să oprească și să meargă să vadă dacă poate ajuta cu ceva și s-a dovedit a fi omul cel mai potrivit într-o situație de criză.

O persoană a fost surprinsă sub acel autotren și târâtă mai bine de 25 m. Observând starea critică a victimei, Arcadie a cerut un cric de la șoferul autotrenului și, împreună cu acesta, a creat accesul către victimă și i-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor de intervenție.

Acesta nu este singurul caz în care subofițerul aflat în timpul liber a acordat primul ajutor unor persoane rănite.

În data de 3 iunie, a.c., acesta se afla ca invitat la nunta unor prieteni. Când distracția era în toi și toți așteptau focul de artificii, s-a întâmplat o tragedie. Încărcătura explozivă a explodat, rănindu-l pe pirotehnician la nivelul capului. Pompierul timişean a alergat la victimă și a încercat să-l stabilizeze până la sosirea unui echipaj medical, în același timp asigurând zona pentru a nu se produce o nouă tragedie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.