Atenție unde faceți focul!

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019Satu Mare
Sursa Foto: ISU Satu Mare

Atentie unde faceti focul | imaginea 1 Iubitorilor de plimbări prin pădure, culegătorilor de ciuperci și tuturor celor care fac focul în apropierea pădurilor (fie pentru prepararea hranei, fie pentru igienizarea terenurilor prin incendiere) pompierii sătmăreni le reamintesc că acesta poate scăpa foarte ușor de sub control.

În această perioadă, în care vegetația este foarte uscată și stratul de frunze căzute este destul de gros, pericolul de propagare este foarte mare.

O misiune deosebit de dificilă au avut pompierii negreșteni și voluntarii din cadrul SVSU Certeze sâmbătă noaptea, 27 octombrie, a.c., când au intervenit pentru lichidarea a două incendii de litieră în Certeze și Huta Certeze, zonă inaccesibilă autospecialelor de intervenție.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă au ars aproximativ 5 hectare de litieră.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.