Echipa pirotehnică a ISU Alba, intervenție periculoasă de asanare şi distrugere în Arad

Duminică, 24 Noiembrie 2019Arad
Sursa Foto: ISU Arad

Echipa pirotehnica a ISU Alba  interventie periculoasa de asanare si distrugere in Arad | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 19 noiembrie, a.c., pirotehniștii ISU Alba au fost solicitați în sprijin de către ISU Arad la o intervenție pirotehnică deosebit de periculoasă. Pe malul Mureșului, în imediata vecinatate a unui parc din municipiul Arad, doi minori au găsit 2 tuburi de cartușe. Ajunși la fața locului, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad a mai descoperit alte 23 de cartușe de infanterie și o grenadă de mână defensivă.

Grenada, fiind îngropată pe jumătate în pământ și fără cuiul de siguranță, a făcut ca intervenția echipelor pirotehnice sa fie extrem de dificilă fiind nevoiți sa folosească un dispozitiv tip GHEARĂ pentru a extrage grenada din pământ, deoarece exista pericolul de a exploda.

Dupa aproximativ 9 ore de încărcătură emoțională și fizică, pirotehniștii din cadrul ISU Alba și ISU Arad au extras elementele de muniție, le-au transportat în poligon și apoi le-au distrus, intervenția fiind încununată cu succes.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.