Incendiu violent la un tren de călători

Vineri, 29 Noiembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendiu violent la un tren de calatori | imaginea 1 Pompierii militari roșioreni, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD, au intervenit în seara zilei de marţi, 26 noiembrie, a.c., la ora 16.45, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două garnituri ale unui tren personal, în apropierea localității Măldăeni.

Din fericire, călătorii din cele două vagoane cuprinse de flăcări s-au autoevacuat rapid, iar șeful de tren a reușit să le decupleze de restul vagoanelor, îndepărtându-le la o distanță de siguranță.

Din datele furnizate de șeful de tren, în toate cele cinci vagoane se aflau aproximativ 100 de persoane, însă datorită reacției rapide s-a reușit evitarea înregistrării de victime omenești și limitarea pagubelor materiale.

Preventiv, forțele de intervenție au fost suplimentate la fața locului cu o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM) și trei ambulanțe, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora.

La acest eveniment s-a înregistrat o singură victimă, intoxicată ușor cu fum în timp ce intervenea pentru decuplarea vagoanelor de tren, fiind vorba de șeful de tren. Acestuia i s-a administrat oxigen, fiind în afara oricărui pericol.

O parte dintre călători au fost preluați de două microbuze ale ISU Teleorman și transportați în Gara CFR Roșiorii de Nord, iar ceilalți călători, aflați în vagoanele neafectate de incediu au fost preluați de o locomotivă diesel și transportați la destinație.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui vagon.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.