Incendiu izbucnit de la coşul de fum necurăţat

Vineri, 06 Decembrie 2019Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Incendiu izbucnit de la cosul de fum necuratat | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit în dimineaţa zilei de marţi, 3 decembrie, a.c., în jurul orei 11:00, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unei case de locuit, situată pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

Forţele de intervenţie au reușit stingerea cu operativitate a flăcărilor, care se manifestau la hornul casei, protejând restul imobilului. În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost coșul de fum necurățat.

Pompierii sătmăreni reamintesc cetăţenilor importanţa curăţării periodice a coşurilor de fum, acestea fiind o componentă importantă a instalaţiei de încălzire, care are rolul de a evacua gazele rezultate din arderea combustibilului, la o cotă de siguranţă.

Iată, în continuare, câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece, în ceea ce privește folosirea mijloacelor de încălzire:

  • Apelați la persoane sau firme autorizate pentru verificarea, curățarea și repararea coşurilor de fum, aceste operaţiuni fiind obligatorii cel puţin o dată pe an;
  • Asiguraţi-vă că instalaţiile interioare sunt verificate, la termen, numai de către firme autorizate. Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte sau cu improvizaţii;
  • Montați detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.