Intervenţie la incendiu de locuință

Sâmbătă, 21 Decembrie 2019Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Interventie la incendiu de locuinta | imaginea 1 Două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași au acţionat timp de aproximativ 30 de minute pentru lichidarea unui incendiu de locuinţă în comuna Roseți. Pompierii militari au intervenit eficient și au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 lei.

Marţi, 17 decembrie, a.c., ora 17.30, două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze în localitatea Roseți, pe strada Gheorghe Polescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei locuințe proprietate privată.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă și cu fum dens la nivelul bucătăriei, pe o suprafață de circa 25 de metri pătrați, fiind cuprinse de flăcări mai multe bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Trebuie menționat, de asemenea, că exista pericolul ca flăcările să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au ajuns rapid la locul intervenției și au împiedicat propagarea arderii. Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 30 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unei butelii ce prezenta defecțiuni. În urma incendiului au ars o butelie, un televizor, câteva materiale textile și elemente de mobilier din bucătărie, fiind înregistrate pagube în valoare de 1.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 150000 de lei.

Totodată, la această intervenție s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, însă nu a fost necesară intervenția acestuia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.