110 solicitări în situaţii de urgenţă, în minivacanţa de Revelion

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

110 solicitari in situatii de urgenta  in minivacanta de Revelion | imaginea 1 În minivacanţa de Revelion, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 110 solicitări în situaţii de urgenţă, majoritatea dintre acestea privind acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD.

În perioada 31 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 19 incendii, salvarea unui animal, acordarea primului ajutor şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cinci accidente rutiere, pentru transportarea a trei persoane supraponderale cu probleme medicale, deblocarea uşii unui apartament, dar şi pentru supravegherea zonei la manifestările publice organizate în noaptea de Revelion pe strada Crișan din municipiul Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 80 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112. Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 19 incendii, 11 dintre acestea manifestându-se la vegetaţie uscată, cinci la case de locuit, alte trei izbucnite la un depozit de furaje, un gard din lemn şi un autoturism.

Pentru prevenirea unor tragedii, ca urmare a nerespectării de către cetăţeni a unor reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor, pompierii maramureşeni le reamintesc acestora că este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului. În podurile clădirilor, coşurile trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc).

Totodată, acestea se tencuiesc, atât pe interior, cât şi la exterior, şi se dau cu var, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri. ESTE INTERZIS a se folosi coşurile de zid necurăţate, netencuite sau deteriorate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.