Două incendii de amploare în ultimele 24 de ore

Luni, 06 Ianuarie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Doua incendii de amploare in ultimele 24 de ore | imaginea 1 Pompierii sibieni au fost solicitați joi, 2 ianuarie, a.c., să intervină pentru localizarea și lichidarea a două incendii de amploare în localitățile Alămor și Cârțișoara. Cel dintâi incendiu a izbucnit în cursul dimineții la un spațiu comercial, propagat ulterior și la o anexă gospodărească, iar cel de al doilea se manifesta la o anexă gospodărească, tip șură, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, iar pompierii militari au intervenit la fața locului.

Nu au fost semnalate pierderi de vieți omenești la niciuna dintre intervenții.

In scopul evitării apariției riscului de producere a unor astfel de evenimente neplăcute, pompierii militari sibieni recomandă cetățenilor să acorde o importanță deosebită respectării măsurilor de prevenire împotriva incendiilor specifice sezonului rece, din care reamintim:

  • Verificați, reparați, izolați termic și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului;
  • Utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție fără defecțiuni sau improvizații;
  • Nu suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor consumatori;
  • Supravegheați aparatele electrice aflate sub tensiune;
  • Nu amplasați materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de foc;
  • Nu folosiți sobele și alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizații, supraalimentate cu combustibili și neizolate termic față de materialele combustibile din jur.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.