Elevi evacuaţi din şcoală, în urma inhalării unui gaz

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Elevi evacuati din scoala  in urma inhalarii unui gaz | imaginea 1 Marţi, 21 ianuarie, a.c., în jurul orei 14:28 a fost anunțat la numărul de urgență 112 faptul că la Școala Nr. 133 din sectorul 4 sunt mai mulţi copii care prezintă cefalee (durere de cap), care ar putea fi provocată de inhalarea unui gaz.

La locul solicitării s-au deplasat în mod progresiv 2 autospeciale de stingere, 8 ambulanțe SMURD tip B, 1 unitate de terapie intensivă mobilă (ambulanța SMURD tip C), 1 ATPVM (autospecială pentru transport personal și victime multiple), 1 autospecială DSM (Director Salvări Medicale) din cadrul UPU-SMURD Floreasca, 1 autospecială pentru cercetare CBRN, 3 ambulanțe din cadrul SABIF.

După evaluarea situației, având în vedere numărul tot mai mare de solicitări pentru acordarea asistenței medicale, a fost luată decizia de evacuare a tuturor copiilor din sălile de clasă și deschiderea ferestrelor pentru ventilare.

La momentul anunțării evenimentului, în incinta unității de învățământ se aflau peste 500 de elevi.

Concomitent, echipajul CBRN a afectuat măsurători în întreaga clădire, în urma cărora s-a constatat faptul ca nu au fost depășite pragurile de alarmare (în ceea ce priveste componentele aerului). Echipajele de intervenție au evaluat 23 de copii cu diferite acuze medicale, pentru 18 dintre aceștia (aflați in stare de constiență) a fost luată decizia de a fi transportați la spitale pentru investigații amănunțite (16 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și 2 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie), iar 5 au refuzat.

Coordonarea integrată a tuturor capabilităților a fost realizată de inspectorul șef, în calitate de comandant al acțiunii, iar conducerea în teren a forțelor a fost realizată de comandantul intervenției, din cadrul Grupului de Interventie Nr. 3.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.