O zi solicitantă, cu 33 de misiuni în sprijinul cetățenilor

Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

O zi solicitanta  cu 33 de misiuni in sprijinul cetatenilor | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au gestionat un număr de 33 situații de urgență, care au pus în pericol viața ori bunurile materiale ale cetățenilor, iar pentru restabilirea stării de normalitate au fost adoptate măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.

Dintre misiunile executate, 24 au fost pentru acordarea primului ajutor persoanelor cu probleme medicale și transportarea la spital de către echipajele de paramedici (SMURD Teleorman), 3 intervenții în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman, o misiune de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor în orașul Videle ca urmare a unor scăpări de gaze și 5 incendii, dintre care 3 la locuințe, în localitățile Ludăneasa, Răsuceni și Roșiorii de Vede, unul la resturi menajere în orașul Zimnicea și un incendiu la un garaj din municipiul Roșiorii de Vede, cu pericol de propagare la o casă de locuit.

Casa de locuit salvată

Observat și anunțat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în dimineața zilei de marţi, 7 ianuarie, a.c., la ora 09.10, incendiul izbucnit la locuința unei familii din satul Ludăneasa, comuna Răsmirești, a fost localizat și lichidat rapid de pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Focul, pornit de la un coș de fum deteriorat, se manifesta la o grindă din imediata apropiere a acestuia, cu pericol de propagare la întregul imobil. Incendiul a fost stins în limitele găsite, reușindu-se astfel salvarea casei de locuit, estimată la peste 20000 de lei.

Pericol de extindere la locuință

O zi solicitanta  cu 33 de misiuni in sprijinul cetatenilor | imaginea 2

Tot marţi, la ora 18.01, militarii Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de manifestarea unui incendiu la un garaj situat pe strada Lt. Dogeanu, cu pericol de propagare la casa de locuit din apropiere. Ajunși în mai puțin de 5 minute la locul evenimentului, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pompierii au constatat faptul că flăcările se manifestau generalizat la acoperișul garajului, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment, pe o suprafață de cca. 40 mp, la un autoturism Dacia Logan, aflat în interiorul acestuia, în proproție de cca. 70% și la aproape 500kg de lemne de foc.

După aproximativ două ore, incendiul a fost stins în limitele găsite, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5000 de lei. Valoarea bunurilor materiale salvate, reprezentând casa de locuit și anexele gospodărești, au fost estimate la suma de 50000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit produs la instalația electrică improvizată a garajului, ce era neizolată corespunzător.

Locuință cuprinsă de flăcări la Răsuceni

Marţi seara, la ora 19.50, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Răsuceni. Sosiți la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, militarii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, la acoperișul și tavanele casei, la mobilierul din trei camere de locuit, la tâmplăria din lemn a imobilului, la aproximativ 300 kg de materiale textile (îmbrăcăminte) și la peste 500 kg de lemne de foc, acestea fiind depozitate în interior. Flăcările au fost stinse după aproape două ore de intervenție, în limitele găsite, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 5000 de lei.

Din primele verificări, a reieșit faptul că incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coș de fum deteriorat, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.