Profesionalismul pompierilor și-a spus din nou cuvântul

Luni, 13 Ianuarie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Profesionalismul pompierilor si a spus din nou cuvantul | imaginea 1 O clădire ce adăpostea un magazin şi locuinţe a fost salvată în proporţie de 90% de pompierii Gărzi Nr. 2 Chișineu Criș, în localitatea Grăniceri. La intervenție s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de lucru şi salvare la înălțimi, 1 autospecială SMURD pentru protecția personalului propriu, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 ofiţer şi 12 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției de aproximativ 600 mp, cu etaj şi mansardă, propagat la o parte a acoperișului. La parterul construcției se află un magazin cu produse alimentare şi nealimentare, iar la etaj camere de locuit. După aproximativ 1 oră de intervenție, incendiul a fost localizat in limitele găsite.

Incendiul a fost stins după 3 ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, din cauza prezenței din abundenţă a materialelor combustibil în magazie, a două butelii de oxigen sş a unui butoi cu substanțe uşor inflamabile. Buteliile şi butoiul au fost evacuate de pompieri. În urma incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa şi aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire.

Cauza probabilă a incendiului a fost "coș, canal sau burlan de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil".

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.